Услуги и цени

Първична консултация

В рамките на първата среща се извършва както снемането на анамнеза за здравословното ви състояние и история на оплакванията, така и се прилагат индивидуално подбрани мускулни и други тестове за определяне на водещите причини за неразположението ви. За целта се прилагат активно методите на Приложната кинезиология. След изграждането на тази „моментна снимка“ на състоянието ви се преминава към обсъждане на най-подходящите подходи за възстановяване на цялостното ви здраве. Методите за възстановяване в последващите терапевтични сесии и консултации, освен мануална терапия, могат да включват и суплементиране с хранителни добавки, фитотерапия и изготвяне на индивидуален хранителен план*. Продължителността на консултацията варира между 60 и 90 мин. в зависимост от сложността на случая.

Цена: 60 лв.

Терапевт: Иван Боянов, кинезитерапевт, кинезиолог и специалист по източна медицина

*изготвянето на индивидуален хранителен план се заплаща допълнително


Терапевтична сесия

Терапия с акупунктура

Терапевтичната сесия се дефинира спрямо водещите ви потребности и може да се състои в прилагането на различни подходи, сред които:

Продължителността на една процедура е 60 мин.

Терапевт: Иван Боянов, кинезитерапевт, кинезиолог и специалист по източна медицина

Цена: 60 лв.


Терапия при наднормено тегло: комплексен подход и проследяване

В Zenter ще ви бъде изготвена комплексна индивидуална програма, която, при добро спазване, ще ви отведе до желания резултат, а именно – стопяване на излишни килограми и възстановяване на общото здравословно състояние. И не, пътят не е гладуване. Пътят е правилно хранене, в комбинация с индивидуално подбрани фито-формули и хранителни добавки с естествен произход. Заедно ще обсъдим и подходящата физическа активност, в зависимост от състоянието и нуждите ви. Заедно ще възстановим нормалния метаболизъм на организма ви, което ще ви направи по-здрави и пълноценни! Отслабването е само едно от позитивните следствия от този процес.

Повече за комплексната терапия при наднормено тегло прочетете тук.

Продължителност на консултацията: 60-70 мин.

Терапевт: Иван Боянов, кинезитерапевт, кинезиолог и специалист по източна медицина

Цена за консултация и изготвяне на план: 60 лв.


Майндфулнес практики

  • Майндфулнес водени медитативни практики за справяне със стрес и тревожност

Практиките са предназначени за хора, които:

  • изпитват честа умора и тревожност в ежедневието си;
  • свързват се трудно със собственото си тяло и не разпознават сигналите му;
  • изпитват затруднения в осъзнатото участие в собствения си живот и общуването с околния свят;
  • страдат от хронична болка.

Медитативните практики са индивидуални и се основават на метода MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), разработен от Джон Кабат-Зин, професор по медицина и създател на „Клиниката за намаляване на стреса“ към Масачузетския университет. Целта на практиките е да подкрепят собствените ресурси на всеки човек в развитието на умения за осъзнато присъствие, овладяване и преодоляване на индивидуалните трудности чрез обучение във формални (медитация) и неформални (дейности от всекидневието) методи.

Водещ на практиките: д-р Маргарита Габровска

Продължителност на практиката: 60-70 мин.

Цена: 50 лв.

  • Майндфулнес водени медитативни практики за подобряване на постиженията при активни спортисти и атлети

Практиките имат за цел да предоставят необходимите „тренировки на ума“, явяващи се третия елемент от спортната подготовка – физика – техника – психика. Изследвания сочат, че едва 10% от постиженията на професионалните атлети се дължат на тяхната физическа и техническа подготовка, останалите 90% попадат изцяло в полето на психическите им умения за справяне в самата състезателна ситуация.

Майндфулнес методите за трениране на спортния ум предоставят необходимите инструменти на всеки спортист за самостоятелно развитие на осъзнатост и присъствие както в състезателни и тренировъчни ситуации, така и във всекидневието.

Сесиите се провеждат индивидуално, съобразно специфичните нужди на трениращия.

Водещ на практиките: д-р Маргарита Габровска

Продължителност на практиката: 60-70 мин.

Цена: 50 лв.