Лечение на хронична болка

Хроничната болка много често не е от травматичен характер или вследствие на лоша стойка и неправилна тренировка. Тя може да се корени в хронично възпаление, което пък е свързано с хроничен стрес – често психо-емоционален. 

В Zenter предлагаме авторска методика за облекчаване на хронична болка, която съчетава акупунктура и индивидуално обучение в медитативни практики за осъзнато овладяване и редуциране на болковите усещания.

Акупунктурата отдавна е затвърдила своята ефективност при лечението на болка в кръста, врата, гърба, раменете. Изключително ефективна е за намаляване на болката при остеоартрит, ревматоиден артрит, фибромиалгия. Множество мета-анализи на рандомизирани проучвания доказват ефекта на акупунктурата при хронична болка.

Медитативните практики, от своя страна, особено базиращите се на осъзнато присъствие (“майндфулнес”), способстват за създаването на нови невронни пътища, както и за производство на естествени ендогенни опиоиди в мозъка, които служат за подобряване на усещанията в цялото тяло и за намаляване на болковите симптоми.

Курсът на терапия и обучение се състои от пет акупунктурни терапии и пет обучително-практически медитативни сесии. Преди стартирането на терапевтичен курс, се провежда индивидуална безплатна онлайн среща, в която се обсъждат вашите оплаквания, индивидуални нужди, както и имате възможност да зададете своите въпроси във връзка с терапевтичния курс.